SIFA 2023 - Ολοκληρώθηκε για 3η χρόνια το The Animattikon Project στην Πάφο

Ολοκληρώθηκε για 3η χρόνια το The Animattikon Project στην Πάφο

Το Animattikon Project, το διεθνές φεστιβάλ animation της Πάφου , ολοκληρώθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά, διευρύνοντας κατά πολύ τον κύκλο δραστηριοτήτων του, καθότι απολαμβάνει πλέον την επίσημη στήριξη του Δήμου Πάφου και τελεί υπό την αιγίδα της ASIFA (Διεθνής Οργανισμός Animation) Κύπρου.

Σύμφωνα με σχετικό δελτίο τύπου την έναρξη των δράσεων σηματοδότησε ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία και καλωσορίζοντας τους θεατές, κατά τα εγκαίνια έκθεσης animation, στον πολυχώρο Παλιά Ηλεκτρική.

Κατόπιν, το κοινό της Πάφου είχε την ευκαιρία να απολαύσει το οπτικό κονσέρτο ARK II (συναυλία κλασικής μουσικής με προβολή animation), που σήμανε και την επιστροφή του φεστιβάλ στη “γενέτειρά” του, στον πολυχώρο Αττικόν. Το κονσέρτο, με τη στήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Κύπρου, έδωσε και το έναυσμα για τη βδομάδα που ακολούθησε, με εργαστήρια, διαλέξεις και συζητήσεις για το animation, πληθώρα προβολών, καθώς και με γιορτές και πάρτι σε όλη την πόλη.

Όπως αναφέρεται, στο πλαίσιο του φεστιβάλ λειτούργησαν τέσσερα εργαστήρια με ποικίλες θεματικές (κινούμενο σχέδιο, μαριονέτες, κινησιολογία κ.ά.), από καταξιωμένους καλλιτέχνες, στα οποία συμμετείχαν πάνω από εκατό φίλοι του animation, ενήλικες αλλά και παιδιά, που τώρα ανακαλύπτουν τα μυστικά του είδους.

Με στόχο, προστίθεται στην ανακοίνωση, στη μύηση όλο και περισσότερων παιδιών στη μαγεία του animation, διοργανώθηκαν ειδικές προβολές στο ξενοδοχείο Almyra και στο Α΄ Λύκειο Πάφου, τις οποίες παρακολούθησαν πάνω από 300 παιδιά.

Παράλληλα, το φεστιβάλ εμπλούτισε το δίκτυο των σχέσεων με δημιουργικούς πυρήνες της Πάφου, οργανώνοντας διαλέξεις και ειδικές προβολές (specials) στο πανεπιστήμιο Νεάπολις, στον πολιτιστικό χώρο Τεχνόπολις 20 και στο εμβληματικό καφέ ANANAs 8Bit.

Leave a Reply