SIFA 2023 - Πώς μπορείτε να αφαιρέσετε τις φωτογραφίες των παιδιών σας από τη μηχανή αναζήτησης της Google. Αναλυτικές οδηγίες

Πώς μπορείτε να αφαιρέσετε τις φωτογραφίες των παιδιών σας από τη μηχανή αναζήτησης της Google. Αναλυτικές οδηγίες

Τη δυνατότητα αφαίρεσης φωτογραφιών ανηλίκων από την αναζήτηση εισήγαγε η Google σε μια προσπάθεια όπως δηλώνει η εταιρεία «να δοθεί στους νέους ανθρώπους περισσότερος έλεγχος για το ψηφιακό αποτύπωμά τους και το πού μπορούν να βρεθούν οι φωτογραφίες τους στην αναζήτηση».

Με τη χρήση αυτής της εφαρμογής που έχει δημιουργήσει η Google και την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ, οι χρήστες μπορούν να βάλουν τον σύνδεσμο ή τα αποτελέσματα αναζήτησης στα οποία εμφανίζονται οι φωτογραφίες που θέλουν να σβήσουν. Ακολουθεί από την εταιρεία η εξέταση του αιτήματος και οι απαραίτητες ενέργειες.

Η εικόνα μπορεί να αφαιρεθεί κατόπιν αιτήματος του ίδιου του ατόμου ή του γονέα ή του κηδεμόνα του, με εξαίρεση τις περιπτώσεις που αυτό δεν είναι δυνατό λόγω δημόσιου συμφέροντος ή δημοσιογραφικής αξίας. Αυτό σημαίνει ότι αυτές οι εικόνες δεν θα εμφανίζονται στην καρτέλα Εικόνες ή ως μικρογραφίες σε οποιαδήποτε λειτουργία στην Αναζήτηση Google.

Ωστόσο, η Google αποσαφηνίζει ότι με αυτόν τον τρόπο δεν αφαιρούνται οι φωτογραφίες από το internet, λέγοντας στους χρήστες να επικοινωνήσουν με τους διαχειριστές ιστοσελίδων που υπάρχει η σχετική δημοσίευση, ούτως ώστε αυτοί να σπεύσουν στην αφαίρεση.

Σημειώνεται ότι, έως τώρα, ο κάθε χρήστης μπορούσε να ζητήσει να αφαιρεθεί η φωτογραφία του και τα προσωπικά του στοιχεία, μόνο εφόσον αυτά ανήκουν σε κατηγορίες όπως «ακατάλληλο, χωρίς συναίνεση» ή «στοιχεία ταυτότητας, ιατρικά στοιχεία, οικονομικά στοιχεία». Πλέον, σε αυτή τη λίστα θα συμπεριλαμβάνονται και οι φωτογραφίες ανηλίκων.

Διαβάστε αναλυτικά  πως μπορείτε να καταργήσετε συγκεκριμένες εικόνες από τα αποτελέσματα αναζήτησης

Πηγή saferinternet4kids.gr