Ασφαλές Διαδίκτυο: Η ίδια η τεχνολογία απάντηση στα κενά ασφαλείας

Όσο πολύτιμο είναι το διαδίκτυο τόσο αναγκαία είναι η γνώση για σωστή χρήση του.

Είναι ευρέως παραδεκτό ότι το διαδίκτυο είναι το πιο άμεσο μέσο επικοινωνίας και γνώσης…ένας ολόκληρος κόσμος μέσα από την οθόνη του ηλεκτρονικού σου υπολογιστή, του tablet και φυσικά του κινητού σου. Η σωστή χρήση του αποτελεί υποχρέωση όλων. Για εμάς και τα παιδιά μας, που μπορεί να καταστούν υπό προϋποθέσεις εύκολη λεία στα «χέρια» των επιτήδειων.

Οι προειδοποιήσεις της Αστυνομίας και ειδικά του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την τεράστια σημασία της σωστής χρήσης του διαδικτύου είναι συνεχείς. Το αντίθετο μπορεί να οδηγήσει σε απάτες με θύματα ανυποψίαστους πολίτες ή ακόμα και σε σοβαρής μορφής εγκλήματα με θύματα ανήλικα παιδιά.

Πρέπει πρωτίστως να συμπεριφερόμαστε σωστά και με σεβασμό προς τον εαυτό μας, τους φίλους μας, τους άλλους χρήστες του διαδικτύου, αλλά και τους νόμους της κοινωνίας.

H ασφαλής χρήση του διαδικτύου είναι ο στόχος των ενεργειών που διαχρονικά πραγματοποιούν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, και ειδικά αυτοί που δραστηριοποιούνται στον τομέα του διαδικτύου.

Σε ένα δυναμικό διαδικτυακό περιβάλλον που αλλάζει με ταχύτητα, η ενημέρωση και η εκπαίδευση έχουν ένα ιδιαίτερα κρίσιμο ρόλο. Γιατί όσο καλύτερα είμαστε προετοιμασμένοι απέναντι στις απειλές, τόσο καλύτερα αξιοποιούμε τα οφέλη γνώσης, ψυχαγωγίας και επικοινωνίας που προσφέρει το διαδίκτυο.

Η απάντηση στα κενά ασφαλείας και τον κίνδυνο απάτης, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι η ίδια η τεχνολογία, η συστηματική ενημέρωση και η αλλαγή νοοτροπίας και κουλτούρας στη χρήση των υπηρεσιών διαδικτύου.

Η νέα αναβαθμισμένη υπηρεσία Safe Internetfor home προσφέρει αυτή τη δυνατότητα για προστασία των παιδιών από το παράνομο, ανεπιθύμητο και επιβλαβές περιεχόμενο διαδικτύου από οποιαδήποτε συσκευή συνδεθεί στο διαδίκτυο, μέσω της σύνδεσης Internet Home. Στις συσκευές περιλαμβάνονται φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, tablets, κινητά τηλέφωνα, κονσόλες παιγνιδιών, smart TVs κ.α. που θα συνδεθούν στο διαδίκτυο μέσω του Wi-Fi και ενσύρματου δικτύου στο σπίτι.

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες χρήσης της ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίας Safe Internetfor home μπορείτε να βρείτε εδώ: https://www.cyta.com.cy/safe-internet-for-home

Leave a Reply

Scroll to top